30 May 2017

Biologisch Tarwegras poeder

Superfood Tarwegras
Tarwegras (Latijnse naam Triticum aestivum) zijn jonge tarweplanten, die in tegenstelling tot de meer bekende volwassen plant, groen is en nauwelijks van gewoon gras te onderscheiden. Wat niet bij iedereen bekend is, is dat alle bekende graansoorten in wezen niet zoveel verschillen van gras. 

Daarom zit in tarwegras al het goede van graan, maar dan meer en beter. Bovendien is tarwegras geheel glutenvrij, in tegenstelling tot volgroeide tarwe. Tarwegraspoeder bevat wel een overvloed aan Chlorofyl. De structuur van chlorofyl is vergelijkbaar met die van hemoglobine, waardoor het voor ons lichaam mogelijk is om chlorofyl om te zetten in hemoglobine.

Tarwegras bevat een hoog gehalte aan chlorofyl en is en wordt daarom beschouwd als een natuurlijke bron van voedingsstoffen. Het gras bevat een rijkelijk hoge waarde chlorofyl.

Tarwegras bevat ongeveer 70 procent chlorofyl. Chlorofyl geeft tarwegras de groene kleur. Chlorofyl zet lichtenergie via het proces van fotosynthese om in energie.

Eigenschappen biologisch Tarwegras

Tarwegras is een hoogwaardige natuurlijke bron van vitamines en anti-oxidanten, zoals:

• Vitamines (A, C, E, B1, B2, B3, B6 en K)
• Mineralen (Calcium, Zink, IJzer, Selenium, Magnesium, Broim, Jodium)
• Meer dan 80 enzymen
• Alkaliserend


Tarwegras bevat meer vitamine C dan sinaasappels en 2 x zoveel vitamine A dan bijvoorbeeld een portie wortelen. Tarwegras bevat verder hoge nutrienten waardes vitamine E, K en B.

Tarwegras beschikt daarnaast over een spectrum van meer dan 90 mineralen en sporenelementen, waaronder bijvoorbeeld: kalium, magnesium, calcium en fosfor, ijzer.

Tarwegras draagt daarom sterk bij aan het verhogen van energie, het verbeteren van het immuunsysteem en uiteindelijk het optimaal functioneren van het lichaam.

Chlorofyl - Bladgroen
Chlorofyl is het meest bekende nutriënt in tarwegras. Chlorofyl (een krachtige substantie die het lichaam reinigt en voor energie zorgt) geeft planten een groene kleur en wordt ook wel "gecontrentreerde zonnekracht genoemd". Deze stof werk als hemoglobine (het eiwit in rode bloedcellen dat zuurstof transporteert) en is zodoende in staat om het zuurstofgehalte in het lichaam te verhogen.

Chlorofyl gebruikt zonlicht voor fotosynthese. Fotosynthese zet water en koolstofdioxide om in belangrijke voedingsstoffen en zuurstof. De stof kan in het lichaam worden omgezet in hemoglobine. De gevolgen van chlorofyl op het lichaam zijn onder andere:

• Functioneert als antioxidant
• Energie verhogend
• Antibacteriële werking
• Verbetert het immuunsysteem

Gras Sap Factor
Naast de reeds omschreven voedingsstoffen, bevat tarwegras verder over een veelzijdig aantal micronutriënten (vitamines, mineralen en spoorelementen). In het gras is enkel een klein gedeelte van de micronutriënten geïdentificeerd omdat planten duizenden micronutrienten bevatten en helaas (nog) maar een klein gedeelte bekend is. Een combinatie van bepaalde stoffen in tarwegras zorgen voor deze krachtige werking.

Het is echter nog niet helemaal bekend welke actieve stoffen precies vallen onder de “gras sap factor”. Aangenomen wordt dat de “gras sap factor” de activiteit van groeifactoren in het lichaam beïnvloedt. Deze groeifactoren zijn verantwoordelijk voor celgroei, herstel, reparatie en vele andere functies.

Tarwegras voordelen

Dankzij deze hoge concentratie aan gezonde voedingsstoffen wordt tarwegras dan ook beschouwd als een echt groen superfood.

Dit groene superfood biedt dan ook diverse gezondheidsvoordelen voor jong en oud. Geregeld drinken van tarwegrassap kan diverse gezonde voordelen voor de gezondheid van het lichaam teweegbrengen op 100% natuurlijke basis.

• Verhoogde energie en verbeterde nachtrust
• Optimale spijsvertering en regelmatige stoelgang
• Gezonde huid en minder huidproblemen
• Sterker en gezonder haar
• Gezonde nagels en tandvlees
• Beter balans in gewicht
• Ondersteunend bij afvallen
• Verhoogde weerstand

biologisch tarwegras

No comments: